Poker

Poker är ett så jäkla bra spel på alla sätt. Jag har ibland svårt att greppa hur fantastiskt det är. Det finns jättemånga versioner av poker men den mest populära nuförtiden är Texas Hold’em. Spelet som tar en minut att lära sig och en livstid att bemästra. Ett annat populärt kortspel är Baccarat vilket gör sig bättre online än hemma med polare. Läs mer om Baccarat.

Varje spelare har två kort som är unika för en själv. Sedan läggs det ut fem kort på bordet som alla kan använda sig av. Dessa öppna kort på bordet läggs ut i tre omgångar. Första omgången kallas floppen och då läggs 3 kort ut. Andra och tredje omgången kallas turn och river och då läggs det ut ett kort åt gången. Varje omgång följs av en bettingrunda. Totalt är det fyra bettingrundor i varje omgång i texas hold’em. En innan floppen, en efter floppen, en efter turn och en efter river. Om det är två eller fler spelare kvar efter riverbetten så är det dags att visa sina kort och utse vinnaren av handen. Därefter blandas korten igen och man gör sig redo för nästa omgång.

Det som är så bra med poker är att det är perfekt att spela med polarna. Däremot så kan man, med fördel, spela om annat än pengar. Mitt förslag är tändstickor. Det kostar nästan inget att köpa in hundratals tändstickor och det blir då mer en symbolisk vinst snarare än att man skinnar sina polare på pengar, eller blir skinnad på pengar av sina polare. Sen kan man också fokusera på att dricka bärs och ha roligt istället för att fokusera på att spela pefekt och vinna pengar.

Har man inte något planerat till helgen så dra förbi bolaget, ladda upp med bärs och bjud hem 5-6 kompisar på lite poker om tändstickor och servera ölen väl kyld med mycket snacks för ett garanterat lyckad kväll.